От комисията търсят активното съдействие на клиентите Във връзка с

...
От комисията търсят активното съдействие на клиентите Във връзка с
Коментари Харесай

Комисията за защита на конкуренцията започва проучване на банковия пазар в страната

От комисията търсят дейното подпомагане на клиентите

Във връзка с следения развой на консолидация в банковия бранш и промените в нормативната уредба, Комисията за защита на конкуренцията оповестява, че деликатно следи конкурентната среда на този пазар и следи обществено наличните обстоятелства и условия, имащи отношение към правоприлагането на Закон за защита на конкуренцията.

С Решение от 2008 година Комисията е приела Секторен разбор на конкурентната среда при банкирането на дребно, обхващащ интервала 2006 - първо полугодие на 2008 година. Събраната все още информация, поражда нужда от ново по-задълбочено проучване на конкуренцията при предлагането на банкови услуги, което да проучва актуалните пазарни процеси и разпознава възможни спомагателни ограничения за вярното и дейно действие на конкурентната пазарна среда.

С цел да увеличи успеваемостта на осъществяваните дейности и в границите на законовите си пълномощия, Комисия за защита на конкуренцията ще изиска настояща информация от способените държавни органи и съответните браншови организации. Социално-икономическата значителност на този бранш изисква детайлно и отговорно изследване, заради което Комисия за защита на конкуренцията приканва обществеността за интензивно подпомагане при даването на всякаква информация и данни по отношение на актуалното произвеждане.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР