От Комисията по ценните книжа и борсите на Съединените щати

...
От Комисията по ценните книжа и борсите на Съединените щати
Коментари Харесай

SEC заведе дело и срещу Coinbase

От Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединените щати (SEC) заведоха дело против основаната в Ню Йорк крипто борса Coinbase за предложение на нерегистрирани скъпи бумаги. В документите по делото се твърди, че компанията в никакъв случай не се е записала като брокер, борса за търговия с скъпи бумаги или клирингова организация, заобикаляйки регламентираната от закона скица за откриване на информация по отношение на активността си. От SEC настояват, че няколко токена, предлагани от крипто борсата, в това число Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Sandbox, Axie Infinity, Chiliz (CHZ), FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH, и NEXO се квалифицират като скъпи бумаги. Освен това в делото се споделя още, че Coinbase работи в нарушаване от 2019 година, съвсем две години преди да организира първично обществено предложение на свои акции през април 2021 година

От SEC настояват също, че стейкинг програмата на компанията включва пет крипто актива, което се смята за форма на капиталов контракт и затова скъпа книга. От Coinbase към този момент водят правосъдна борба с регулатора по отношение на определянето на характера на въпросната услуга. Председателят на SEC Гари Генслър твърди, че от крипто борсата са лишили своите клиенти от сериозни защитни механизми, които предотвратяват измами и операции, и са избегнали съзнателно разкриването и използването на защитни ограничения против спорове на ползи.

Делото против Coinbase от страна на Комисията по скъпите бумаги и тържищата е заведено единствено ден по-късно против Binance.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР