От КНСБ настояват пред служебното правителство хората на минималното обезщетение

...
От КНСБ настояват пред служебното правителство хората на минималното обезщетение
Коментари Харесай

КНСБ иска еднократна добавка от 360 лв. към минималното обезщетение за безработица

От КНСБ упорстват пред служебното държавно управление хората на минималното обезщетение за безработица да получат до края на годината еднократна добавка от 360 лв..

Според КНСБ общественото състояние на безработните с минимално обезщетение е доста тежко: „ 12 лв. на работен ден, което прави сега малко над 250 лева Дори да не сме в сегашната конюнктура на нарастване на цени на хранителни артикули, на ток на всичко, ясно е, че тези 250 лева са прекомерно обидна сума за хора, които са се осигурявали и работили “, съобщи пред БНР изпълнителният секретар на КНСБ Ася Гонева.

„ Нашето предложение към държавното управление – такава еднократна сума да бъде предопределена за хората на минимално обезщетение за безработица. Защо 360 – 120-те лева е сумата, която се дава към пенсиите, считам, че това е извънредно заслужено, доста нужно и доста търпимо. Около 17 000 са хората с минимално обезщетение, по данните които сме употребили, това прави малко над 6 млн. лева Смятам, че постоянно могат да бъдат открити и доста настояваме за такава мярка “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР