От камбанарията на главния прокурор това са много адекватни мерки,

...
От камбанарията на главния прокурор това са много адекватни мерки,
Коментари Харесай

Пътни експерти: Няма да свърши работа, ако чакаме виновният да убият някого, за да убием ние него

От камбанарията на основния прокурор това са доста съответни ограничения, само че от позиция на специалистите, ние желаеме да няма отговорни. Тоест в случай че ние чакаме отговорните да убият някого, с цел да убием ние него, това няма да свърши работа или ще свърши работа след доста години. Не се ползват оптималните санкции за пияни водачи, предизвикали гибел на пътя.
Това сподели пред бТВ Богдан Милчев от Института за пътна сигурност, който дружно с инж. Емил Панчев, ръководителят на УС на СБА, разясниха предложенията на основният прокурор Иван Гешев за фрапантно нарастване на наказванията за пияни и дрогирани водачи на пътя.

Доказано е, че след всеки случай на тежка злополука с огромен публичен отзив, ограниченията са едни и същи, не може да чакаме друг резултат с едни и същи ограничения, счита Милчев.

Приветствам „ мощните оферти “ на основния прокурор, тъй като даже да не бъдат гласувани в Народното събрание, повдигат полемика, съобщи Емил Панчев, който означи, че се предлага повишаване на в този момент настоящите санкции с 2 години.

„ Ако създадем едно деликатно проучване на законодателството по какъв начин се ползва сега, ще установим, че оптималната граница да е приложена за пътнотранспортни катастрофи Единични са случите. Не успяхме да намерим такива в общественото пространство “, добави Милчев.

Освен това тези, които карат, използвали алкохол, подлежат на затвор от 1 до 3 години, няма вкарани в пандиза или те са единица, като множеството извършители получават пробация или санкция, означи специалистът от Института за пътна сигурност.

" Имаме потребност да възпрем тези водачи, когато вършат дребни нарушавания, преди да почнат да убиват ", счита Милчев, съгласно който се нуждаем от нова наказателна процедура.

Що се отнася до конфискацията на колите на нарушителите, това провокира нов проблем за страната, която би трябвало да ги съхранява, а по-добре е те да бъда сваляни от доклад за 7 години, съобщи инж. Панчев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР