От Италия до САЩ коронавируът опустошава старчески домове, в старчески

...
От Италия до САЩ коронавируът опустошава старчески домове, в старчески
Коментари Харесай

От Италия до САЩ коронавирсуът опустошава старчески домове

От Италия до Съединени американски щати коронавируът опустошава старешки домове, в старешки дом в Париж телата са оставяни да се разлагат в спални пространства, а миризмата на гибел прониква под вратите, откакто болестта покоси пренаселеното заведение, написа " Ройтерс ".

Служител в дома " Жардин де Плантс ", който отхвърли да бъде назван поради чувствителността на тематиката, разяснява, че към 30 поданици - към една трета от всички възрастни, за които се грижат, са умряли от разразилата се зараза. След като градът е натоварен от вълната от умряли от COVID-19, която опустошава столицата, трупове са оставени в торби в продължение на дни.

" Миризмата минава под вратите и се просмуква през стените. Семействата се обаждат заран, а ние им споделяме, че нещата са наред. До вечерта техният родственик към този момент е мъртъв и даже нямаме време да ги осведомяваме ", добави служителят, описвайки какъв брой претрупан е личният състав.

Конкретният старешки дом се ръководи от кметството на Париж. Говорител удостовери, че броят на смъртните случаи е повишен над 21 в началото обявени на 7 април, само че не може да даде точна цифра. Кметството е известено, че умряли остават в спалните, сподели представителят. Бяха подхванати незабавни ограничения, " с цел да се ограничи доколкото е допустимо това състояние ", добави той. Домът отхвърля коментар.

Всички домове във Франция са затворени, техните 1 милион поданици са изолирани, по отношение на държавните ограничения и откъснати от фамилиите им.

От Италия до Съединените щати, тези домове са се трансформирали в най-уязвимата фронтова линия в световната пандемия, като COVID-19 е най-смъртоносен за възрастните хора.

Във Франция домовете за възрастни хора не би трябвало да дават на здравните управляващи данни за гибел от COVID-19.

Броят на смъртните случаи в страната се усили, откакто стартира да включва данни, показани непринудено от домовете предходната седмица, като една трета от 12 211 смъртни случая от COVID-19 в цялата страна се следят в старческите домове.

Говорителят на районния здравен орган ARS в по-големия регион на Париж съобщи, че " Жардин де Плантс " е измежду 40% от 7 400 домове във Франция, които не са предали информацията.

Служителят от вкъщи разяснява, че 80-те души личен състав в дома не са имали маски за лице, ръкавици и дрехи, когато коронавирусът е открит за първи път. Високите равнища на липса на съоръжение пренатоварват чиновниците преди идването на подкрепления, в това число студенти медицински сестри.

Домът за възрастни хора отхвърля да отговори на въпросите по отношение на защитната екипировка, която липсва в доста медицински заведения и домове по целия свят, изключително в ранните стадии на коронавирусната рецесия.

Говорителят на кметството в Париж съобщи, че общината е предоставила маски на целия си личен състав, в това число работещите в домовете.

По-рано тази седмица, с повишаването на броя на смъртните случаи в дома, всички оживели поданици и личен състав са тествани за COVID-19, откакто здравното министерство промени протокола си.

Попитан дали тестването е пристигнало прекомерно късно, представителят на кметството разяснява, че общината поема сигналите от ARS.

" Наближаваме пика, тъй че това е решителен миг ", сподели той. " Не сме закъснели. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР