От хиляди години ядливите сладки кестени се използват заради лечебните

...
От хиляди години ядливите сладки кестени се използват заради лечебните
Коментари Харесай

Кестенът – новата стара суперхрана

От хиляди години ядливите сладки кестени се употребяват поради лечебните и питателните си свойства. В Италия и Франция брашното от кестени е било съществена храна през по-голямата част от годината. От него са приготвяли самун, паста, супи и десерти.

Колкото и необикновено да звучи, в тях се съдържа също толкоз витамин С колкото и в лимоните, както и витамини В2, В1, А и доста минерали и микроелементи (калий, фосфор, магнезий, калций, натрий, желязо, флуор). А набирането на всички тези субстанции е от извънредно значение в сезона на вирусите.

Кестените съдържат и доста пектин и танин, които работят диуретично и са значими за страдащите от подагра. Много подобаващи са и за хора, които са на безглутеинова диета. Кестените са много калорични (248 калории на 100 грама), само че за сметка на това са небогати на мазнини, което е тяхното преимущество пред множеството ядки.

Има доста предписания, в които да ги включите. Можете просто да ги сварите или изпечете на фурна. Или да изпробвате десерт и чорба с кестени, пуйка с кестени, стафиди и коняк, както и една от емблемите на сладкарството в Тоскана – Castagnaccio.

Конските кестени, които сега са изпълнили парковете ни, също имат своите преимущества, въпреки и да са отровни за ястие.

Известният национален врач Петър Димков постоянно казвал, че конският кестен крие огромни секрети: „ Тези дребни топчици са удивителни батерии на слънце, сила и живот и я отдават обилно, с непрекъснато излъчване през цялата година “. Димков държал тези плодове в джоба си целогодишно и вярвал, че отблъскват отрицателната сила.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР