От групата на БСП-София ще предложат на вниманието на днешното

...
От групата на БСП-София ще предложат на вниманието на днешното
Коментари Харесай

БСП поиска създаването на общинско предприятие за чистота

От групата на БСП-София ще предложат на вниманието на днешното изключително съвещание на Столичния общински съвет основаването на общинско дружество за непорочност.
Със основаването на такова общинско дружество се чака да бъдат по-ефективни разноските, средствата и ще има по-голяма действеност и надзор от страна на кмета.
Такива предприятия към този момент има в чужбина като Виена, Мюнхен, Атина и Белград, изясни водачът на алените общински съветници Калоян Паргов пред публицисти.
Иначе групата на БСП-София ще гласоподава " срещу " наредбата за локалните налози и такси, както и " срещу " отчета на Доклад по отношение на план-сметка за дейностите по събиране, транспортиране, неутрализиране в депа или други уреди на битовите боклуци и за поддържане чистотата на териториите за публично прилагане за 2020 година
По думите на Паргов нито е редно, нито има причини за повишение на локалните налози. Според него план-сметката за непорочност в приходите и разноските не дава отговор на упованията на хората за по-качествен въздух.
" Редно е кметът на Столичната община да се възползва от своите пълномощия, като уреди по напълно друг метод събирането и разходването на средствата от такса боклук с оглед постигането на по-добри резултати ", настояха алените общински съветници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР