От гражданската организация Спаси София влизат в битката за предстоящите

...
От гражданската организация Спаси София влизат в битката за предстоящите
Коментари Харесай

С 500 мерки на 300 страници Спаси София“ щурмуват управлението на столицата

От гражданската организация " Спаси София " влизат в борбата за идните локални избори отпред с Борис Бонев и с предизборна стратегия " План за София " на София, съдържаща 300 страници и 500 ограничения.

Това разгласи водачът на гражданската организация Борис Бонев преди регистрацията на сдружението в Общинската изборна комисия (ОИК).

Гергин Борисов ще бъде претендент за общински консултант .
 Гражданите сами да дефинират по какъв начин да се харчат парите на столицата, предлага Спаси София
Гражданите сами да дефинират по какъв начин да се харчат парите на столицата, предлага Спаси София

" Гражданският бюджет " е инструмент, прочут в редица европейски градове

" Спаси София " внасят над 7 200 подписа в ОИК , събрани от жителите за по-малко от седмица. Това е огромно достижение за гражданската организация, тъй като поддръжката, която срещнали от хората на улицата е извънредно мощна. Имали както 80-годишни подписали се, по този начин и 18- годишни младежи.

Едни от най-важните неща, което са открили е, че хора от всяка една възраст имат потребност от смяна и статуквото да бъде преборено .

Сред главните цели пред " Спаси София " за изборите наесен са мобилен град , в който хората да се придвижват обикновено и елементарно, построяването на паркинги , новаторски ограничения против презастрояването (обособяване на нов квартал), ремонт на междублоковите пространства и възстановяване на градската среда, безкомпромисни ограничения за чист въздух , намерено ръководство без корупция .
 По платформа десни и центристи поддържат Манолова за кмет
По платформа десни и центристи поддържат Манолова за кмет

Дигитализация, бистрота и чист въздух

По думите на Борис Бонев тук " Спаси София " имат едно преимущество - в продължение на 10 години работят със Столична община и на личен тил са изпитали цялото неодобрение да бъде чут гласът на жителите.

Бонев посочи, че няма по какъв начин да твърдиш, че си цивилен претендент , щом си подсилен от една плеяда партии . " Ние сме гласа на всички жители по този начин, както сме били през всичките 10 години ", акцентира той и се похвали, че доста работят, интересуват се и четат.

Бонев уточни, че нито една партия в Общинския съвет няма да има болшинство .

На въпрос на news.bg по какъв начин гледа на кандидатурите на Фандъкова и Манолова и чака ли акцията да бъде подла, Бонев означи, че желае да има спор за София .
 Фандъкова преборва Манолова с паркинги, градинки и бистрота
Фандъкова преборва Манолова с паркинги, градинки и бистрота

По-силна съм с опита, с концепциите си, новите планове и опитни хора, съобщи Фандъкова

Бонев прикани Манолова, Фандъкова и проектант Борислав Игнатов на диспути за проблемите на София. " Спаси София " настояват, че могат да предложат най-хубавата, смелата и изпълнима стратегия за столицата .

Той разяснява и тематиката за сметопочистването, довело до спор сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

За Борис Бонев е много необичайно една година преди приключването на контракта да се бърза с публичната поръчка за сметопочистването . Аргументът му е, че ще се чака забавена правосъдна процедура по обжалването.

От " Спаси София " чакат и резултатите от съда по сигнал против ремонта на " Графа ". Бонев чака да има последици за позволените нарушавания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР