От гражданската организация Спаси София критикуват старта на новата билетна

...
От гражданската организация Спаси София критикуват старта на новата билетна
Коментари Харесай

От Спаси София надигнаха глава срещу новата билетна система за 100 млн. лв.

От гражданската организация Спаси София подлагат на критика старта на новата билетна система в София, която съгласно тях не дава опция на жителите да употребяват билети за време . " Основната цел трябваше да бъде билет за несъмнено време, който да дава опция да се прекачвате безграничен брой пъти сред другите транспортни средства. Вместо да дупчите два билета за 3,20 лева, с билет за несъмнено време, пътуването би коствало единствено 1,60 лева Смятаме, че е неприемливо ЦГМ да се хвали с нова система, която на практика не носи никакви усъвършенствания за столичани. " - изяснява Андрей Зографски от Спаси София.

Градските деятели напомнят, че мега-поръчката, струваща на софиянци към 100 млн. лева трябваше да вкара нов и доста по-гъвкав метод за таксуване в София и точно подобряването на изискванията за пътешестване с градски превоз беше главен претекст за скъпата поръчка. " София остава с остарелия си модел на таксуване, и всяка промяна на транспортно средство изисква нов билет. Това е голям проблем тъй като София е огромен град и пътуването доста постоянно постанова промяна на транспортно средство или съчетание на метрото с наземния превоз. Разочарование и пропусната опция е решението на ЦГМ и ръководещите от ГЕРБ, че новата билетна система в действителност не дава тази опция за жителите. Защо получаваме още от същото след 10 години очакване на новата система, за която похарчиха колосална сума пари? " - пита Гергин Борисов от организацията.

Липсата на нова билетна политика е мотив за нови рецензии на Борис Бонев към ръководещите от ГЕРБ и кмета Фандъкова. " Безотговорно е да похарчиш толкоз милиони и да не предоставиш качествено нова услуга, както и доста облекчение за пътуващите с градския превоз. Вместо да притеглим нови пасажери, с което да понижим тапите, нито ГЕРБ, нито ЦГМ предложиха съответен модел за нова билетна система. Пускането на системата беше неведнъж отлагано и все пак ръководещите още веднъж не са си свършили работата. Милионите са усвоени, а подобренията за пасажерите остават за светлото бъдеще. Отговорността за това е на господин Дилчев, който е партийно, а не експертно предопределение на ръководещите за шеф на ЦГМ. - безапелационен е общинският консултант.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР