От години се говори за имунотерапията като иновативен и успешен

...
От години се говори за имунотерапията като иновативен и успешен
Коментари Харесай

Имунните клетки, ракът и новото откритие на учените

От години се приказва за имунотерапията като новаторски и сполучлив способ за битка с онкологичните болести. Последното проучване на учени от Университета в Кардиф и резултатът от него разпореждат още по-голяма вяра в тази посока.

Нов вид имунни кафези, които сполучливо убиват ракови формирания в разнообразни елементи на тялото, са открити несъзнателно от откривателите. Те проучват кръв от кръвна банка с концепцията да намерят имунни кафези, които могат да се борят с бактерии. Вместо тях откриват напълно чужд до момента вид Т-клетки.

Тази нова имунна клетка се разграничава от познатите до момента по своя рецептор. Той работи като кука, която прихваща раковите кафези в организма и не оказва резултат върху здравите кафези.

Проведените проучвания потвърждават, че откритите имунни кафези сполучливо борят рак на белия дроб, кожата, кръвта, дебелото черво, гърдата, костите, простатата, яйчниците, бъбреците и шийката на матката. Ефект, за който до момента учените не можеха и да мечтаят, написа The Telegraph.

И в този момент се ползват разнообразни типове имунотерапия, само че те дават позитивен резултат единствено върху избрани видове левкемия, само че не са ефикасни върху множеството типове рак. Този вид лекуване е обвързван с взимане на имунни кафези от пациента, смяната им на молекулно равнище и противоположното им инжектиране.

Предстоят още проучвания на новооткритите имунни кафези, които демонстрират доста по-добър резултат върху множеството видове рак. Възможно е те да са налични у доста хора, само че по една или друга причина да не са задействани. В бъдеще може да се приказва и за ваксина против онкологични болести, учредена на това изобретение. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР