От години създателите на съдържание в медиите използват различни похвати,

...
Коментари Харесай

Новото злато

От години основателите на наличие в медиите употребяват разнообразни похвати, с цел да привлекат вниманието на хората. В бизнеса то е не по-малко значимо, защото видимостта подтиква асоциативното мислене и насочва крайния избор на потребителите. А това от своя страна извежда на напред във времето марките, които владеят най-вече от скъпия запас, наименуван внимание - новата валута за премерване на потребителския интерес и сполучливото показване на марките.

Според шефа " Продажби " на bTV Media Group Десислава Проева, маркетолозите към този момент интензивно се концентрират върху цена на единица внимание (cost per attentive seconds) и отместват погледа си от обичайна цена на контакт. " Виждаме практиката да се комбинират обичайни метрики като viewability, view rate и времето, прекарано с дадена медия, до т.нар Attention per Mille (АТМ), с цел да се съпоставя изгодата от обособените медии.

Добрата вест за нас, основателите на премиум видео наличие е, че телевизионната реклама в действителност се оказва най-достъпният метод за пазаруване на вниманието на потребителите, въпреки и на пръв взор тя да наподобява скъпа ", разяснява тя.
Що е то?Тук най-естественият въпрос за всички маркетинг експерти е " Как се мери вниманието? " Преди да отговорим на него, по-голямата мистерия, която би трябвало да изясним, е точно " Какво е внимание? ". Обективно мъчно е да се даде тъкмо определение на индивидуален феномен и инстикт на човешкото схващане, повлиян от разнообразни тласъци - страст, тон, придвижване, всеки от които е строго самостоятелен.
Знаем, че вниманието съществува. Усещаме го, когато нещо същински ни притегли и заинтересова, само че не съумяваме да го облечем в материалната рамка на личната си дарба да бъдем съответни. А бизнесът обича конкретиката. Бизнесът търси цифрите и доказателствата за своите решения, и всеки бранд е податлив да влага в планове, които аргументирано ще имат количествена възвръщаемост на инвестицията.
Ценен ресурсИменно тази мисъл води маркетинг експертите в международен мащаб, фокусирали напъните си в измерването на вниманието и проучването на тласъците, които го задържат. Пионерите в региона откриват, че най-успешните проучвания са посредством изследване на човешката логика на психиката и поведенческите промени в резултат на даден облик или дума. Като натъртват точно на тези елементи, рекламодателите опознават по-успешно целевата си публика и взимат подобаващите решения, с цел да доближат до нея.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР