От години много геймъри (както и някои професионалисти) бяха поставени

...
От години много геймъри (както и някои професионалисти) бяха поставени
Коментари Харесай

Intel пуска първия Core i9 процесор за лаптопи



От години доста геймъри (както и някои професионалисти) бяха сложени пред избор – да си купят настолна машина с най-мощните съставни елементи или да жертват продуктивността, залагайки на преносим компютър, който да могат да носят със себе си. Новият мобилен 6-ядрен Core i9 чип на Intel, поддържащ честоти от съвсем 5 GHz прави този избор малко по-лесен...

Мобилният Core i9 стои отпред на серия от пет нови i5 и i7 процесора от високопроизводителната H-серия, както и още четири от U-серията на компанията, предлагащи по-висока енергоефективност. Всичките са с 14-нанометрови Coffee Lake ядра. (Вижте таблиците долу.)

По данни на Intel, спрямо предходното 7-мо потомство чипове, новите Core i9 оферират до 41 на 100 повече фрагменти в игрите, до 32% повече продуктивност при едновременен стрийминг/запис на игровите сесии, както и с 59 на 100 по-бърза обработка на 4K видео. Тъй като новият флагман е “отключен”, то бихме могли да чакаме лаптопти с 5-гигахерцови процесори, настояват от самата Intel. В момента базовата периодичност на чипа е 2,9 GHz, като при Turbo Boost тя може да доближава 4,8 GHz.

Интересно е да се означи, че новите мобилни чипове поддържат единствено софтуерните ремонти за справяне с уязвимостите Spectre и Meltdown. Тепърва се чакат артикули с хардуерен редизайн. Въпреки това от Intel акцентират, че упоменатите данни за продуктивността са при взети поради резултати от тези пачове, които, както към този момент писахме, биха могли да имат осезателен резултат.

Както нормално Intel не разгласи цените на новите си съставни елементи. Това е разбираемо, защото те ще бъдат употребявани в компютри на нейни сътрудници и няма да се продават свободно. Спокойно можете да очаквате, че машините с новия мобилен Core i9 флагман ще откри място в скъпи артикули от висок клас.

По-масови ще бъдат 45-ватовите Core i7 и i5 чипове от H-серията, както и двата нови Xeon процесори. Всъщност, въпросният Core i9 наподобява съвсем еднакъв с намиращия се в таблицата под него Xeon E-2186. Разликата, както към този момент бе упоменато, е че първият от изброените е отключен.

Споменатата нагоре U-серия пък е формирана от 28-ватови чипове. От тях можете да очаквате по-ниска продуктивност, само че за сметка на това ще обезпечават повече живот на батерията.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР