От години една от мистериите в Космоса, за която изследователите

...
От години една от мистериите в Космоса, за която изследователите
Коментари Харесай

Ще разберем ли истината за Деветата планета

От години една от мистериите в Космоса, за която откривателите спорят, е съществуването на така наречен Девета планета в Слънчевата система . Освен добре познатите ни осем, от които последна е Нептун, някои поддържат теорията, че има и още един неразгадан до момента галактически обект, който продължава да буди любознание.

А една идна изследователска задача ще има опцията да ни даде повече изясненост по въпроса. Тя ще има за цел и да удостовери или опровергае теорията, че Деветата планета в действителност е черна дупка с размера на грейпфрут .

В последните години откривателите виждат извънредно скупчване на така наречен транснептунови обекти към последната позната планета в Слънчевата система. Според тях, то може да се дължи на гравитацията на галактически обект , който е евентуално да е и въпросната Девета планета.
 Снимка 487827

В края на 2022 година ще стартира всеобхватното Legacy Survey of Space and Time с голям телескоп, който се построява в чилийската част на Андите. Очаква се в обсерваторията да се правят изследвания с огромна сензитивност и акуратност, като един от акцентите им ще бъде точно тъмната материя в Космоса , предава Space.

Ще се изследват евентуално рискови за нашата планета метеорити, както и нови теории за възникването на Млечния път и Слънчевата система. Ще се изследват и черните дупки, които се откриват посредством радиацията, която поглъщаната материя излъчва под формата на светлина по пътя си към същността на бездната.
 Луната, металните оксиди под повърхността й и по какъв начин е зародил естественият сателит на Земята
Луната не е това, което предполагахме

Изненада даже и за учените

Така ще се даде отговор и на въпроса съществува ли в действителност Деветата планета в Слънчевата система, черна дупка ли е тя и каква е връзката й със основаването на нашата вселена.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР