От гледна тока на международна стратегия антагонизирането на Русия и

...
От гледна тока на международна стратегия антагонизирането на Русия и
Коментари Харесай

Калоян Правов: Новата Студена война е в Тихия океан, не в Европа като предишната

От гледна тока на интернационална тактика антагонизирането на Русия и неналичието на връзка я бута в орбитата на Китай. Това мнение изрази в изявление за БНР Калоян Правов от Българското либертарианско общество.
Ключови за новата Студена война са ролята на Европейски Съюз и на Русия, сподели анализаторът в предаването „ Преди всички “.

Ясно е кои са огромните хиперсили, които ще влязат в преден конфликт – Съединени американски щати и Китай. Въпросът е какви функции ще играят Русия и Европейски Съюз . Защото не е 100% обезпечено, че Европейски Съюз ще бъде предан съдружник на Щатите, както беше през предходната Студена война. Както и не е 100% несъмнено, че единствено тъй като Русия и Китай имат властнически практики, те ще бъдат наложително близки. “

Фокусът, фронтът, театърът на тази Студена война е в Тихия океан, в Южнокитайско море , а не в Европа, както беше в предходната, съобщи Правов.

 Руският президент Владимир Путин след срещата с американския държавен глава Джо Байдън. Женева, 16 юни, 2021 година

Русия е в сложна, слаба обстановка по отношение на Съединени американски щати и по отношение на Китай , счита Калоян Правов. По думите му втората Студена война тече към този момент към 5 години.

„ Ние сме във втората Студена война и фокусът на администрацията на Байдън, както и на администрацията на Тръмп беше нейното продобиване. Говоря за опълчването с Китай . Това опълчване ще бъде, сходно на Студената война, извънредно дълго, извънредно съществено, въз основата на технологии, енергетика, стопански прерогативи и даже чисто метафизичен какъв вид системи, ръководство ще въодушевяват света в бъдеще. Срещата сред Съединени американски щати и Русия е главно в този подтекст. “

Русия не би могла да играе толкоз основна роля в тази втора Студена война , колкото й се желае, акцентира Правов.

Вдигането на глобите на Вашингтон за „ Северен поток 2 “ може да се смята като поклон за доближаване, уточни анализаторът. Друг сходен поклон съгласно него е връщането на посланиците.

 Американският президент Джо Байдън преди да отпътува назад за Съединени американски щати след срещата с съветския държавен глава Владимир Путин. Швейцария, 16 юни 2021 година

Относно споразуменията за надзор във въоръжаването сред Москва и Вашингтон Калоян Правов съобщи:

„ С изчитането на по-стари контракти, които датират от 80-те и 90-те години, такива промени в договарянията са предстоящи. Това, което чакам, е съглашението да бъде по-балансирано по отношение на предходното в интерес на ползите на Русия. Предишните съглашения са подписани, когато Съюз на съветските социалистически републики и Русия като правоприемник на Съюз на съветските социалистически републики не е била в чак толкоз добра преговорна позиция, колкото е в този момент . Каквото и да е наличието, евентуално ще бъде по-отворено към съветските ползи в тази сфера. “

Според Правов фокусът ще попадне значително върху въоръжението за терористични групировки, защото по думите му тероризмът е една от дребното тематики, по които Съединени американски щати и Русия си спомагат .

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР