„От гледна точка на българската национална гордост наложените санкции по

...
„От гледна точка на българската национална гордост наложените санкции по
Коментари Харесай

Проф. Христов: Ако служебният кабинет успее да организира честни избори, ще е голям успех

„ От позиция на българската национална горделивост наложените наказания по закона „ Магнитски “ са срамен акт. Това демонстрира, че за следващ път ние не сме в положение да решаваме личните си проблеми. (…) Българското общество не е основало имунна система да се оправя с демоните на личното си тоталитарно минало и за жалост настояще “.

Това сподели в „ Лице в лице “ проф. Иво Христов, претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “.

Според него глобите, които бяха наложени по отношение на лица от България, са най-много в полза на Съединени американски щати: „ Тук не би трябвало да имаме никакви илюзии по този въпрос. Разчиства се теренът в една стратегическа точка – тази в центъра на Балканите, в подтекста на противодействието или конфликта с Русия и с други стратегически съперници в този регион “, уточни проф. Христов.

Той оцени работата на служебния кабинет позитивно и добави, че даже са били надминати упованията му, защото министрите имали куража „ да бръкнат в някои миязми, които всички знаехме “, визирайки измененията в службите за сигурност и системите на стопанската система.

„ Ако провежда (служебният кабинет – бел. ред.) най-малко избори, които да са почтени, това ще бъде огромен триумф, тъй като може би ще бъдат първите почтени избори за 30 години. Относително почтени “, съобщи Христов.

Той разяснява и изказванията на и, че са били отстранени от постовете си поради залавянето на съветски шпиони и „ дългата ръка на Кремъл “: „ Това явно сега е комфортна извинителна записка, само че всички доста добре знаят, че в системата на българската сигурност процесите на деградацията не са от през вчерашния ден. За страдание това е един развой който стартира доста от дълго време. Върви развой на негативна селекция на човешки фактор. Очевидно това е преференциално и по тази причина страната се намира в такова тъпо положение сега “, проучва Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР