От германската компания Audi планира пускането на суперлуксозна версия на

...
От германската компания Audi планира пускането на суперлуксозна версия на
Коментари Харесай

Audi възражда легендарна марка за конкурент на Maybach

От немската компания Audi възнамерява стартирането на суперлуксозна версия на флагмана си A8, която да бъде наречена в чест на именитата марка Horch.

Това е най-престижният бранд в историческия съюз Auto Union от интервала преди Втората международна война. Така той ще се завърне на сцената, като ще бъде пряк съперник на лимузините Mercedes-Maybach, написа topgear.bg.

Името Horch e доста известно в Германия, само че отвън рамките на страната не е толкоз известно. Легендарният конструктор Август Хорх работи за Карл Бенц, като още през 1899 година основава лична компания. Неговите разбирания изпреварват времето си и по тази причина остават неразбрани от акционерите. Така през 1909 година Хорх напуща личната си компания, носеща неговото име и основава друга - Audi.

През 1932 година компаниите Audi и Horch дружно с още две - Wanderer и DKW, влизат в концерна Auto Union AG. Неговият знак - четирите кръга, оцелява и до наши дни като познатата ни емблема на Audi. Моделите на Horch от 30-те години се ценят доста от колекционерите, защото още преди време са били доста скъпи и първокласни.

 Снимка 326072
Източник:

В Audi считат да употребяват името Horch, с цел да покачат имиджа на флагмана си A8, който съществено отстъпва на огромните си съперници Mercedes-Benz S-Class и BMW 7-Series. В Европа не броят лимузината за изключително влиятелна и през 2017 година от са продадени едвам 5877 бройки. За съпоставяне, резултатът на BMW 7-Series е 11 533, а на S-Class - 14 757. Още по-зле е ситуацията в Съединени американски щати, където от A8 са продадени 3127 бройки, а от BMW 7-Series - 9276. Резултатът на Mercedes е 15 888 продажби.

Новата първокласна версия на A8, която ще получи името Horch, ще се появи при фейслифта на модела, който се чака през 2020 година Засега в Audi не възнамеряват да създадат обособена марка с това име, защото видяха опита на Daimler с Maybach, който се оказа несполучлив. Затова и Horch ще е единствено равнище на съоръжение - допустимо най-високото, на най-висока цена и с най-мощни мотори.

Очаква се премиерата на новия модел ще се състои до 2-3 години. Най-вероятно Audi A8 Horch ще бъде оборудван с 6.0-литров бензинов мотор W12. Сега подобен мотор се употребява от Bentley Continental GT. Очаква се също по този начин и появяването на битурбо мотор V8.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР