От ГЕРБ очакват да се появят извинителни бележки от ръководството

...
От ГЕРБ очакват да се появят извинителни бележки от ръководството
Коментари Харесай

ГЕРБ очаква извинителни бележки от БСП за отсъствието им

От ГЕРБ чакат да се появят извинителни бележки от управлението на ПГ на Българска социалистическа партия за тяхното неявяване.

Това съобщи ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов в коридорите на Народното събрание във връзка решението на Българска социалистическа партия да не участват на пленарните съвещания.

Кирилов уточни, че въпросът за орязването на част от надниците на депутите на Българска социалистическа партия ще се разисква на правна комисия. По думите му отсъствието на социалистите постанова проучване на правилника предвид на санкционните последствия.

" Не е правилно изказванието, че отсъствйки, социалистите не получават нищо ", акцентира Кирилов и добави, че те получават 1/3 от главното си заплащане.

" Това въпреки всичко е сериозен размер, само че се постанова да се преценяват глобите и разпоредбите, когато отсъства цяла една партия. Очакваме да се появят извинителни бележки " , изясни шефът на правната комисия.
 Депутатите на Българска социалистическа партия напущат Народното събрание Обновена
Депутатите на Българска социалистическа партия напущат Народното събрание

Националният съвет на левицата реши

Кирилов счита, че е редно да се разиска въпросът в правна комисия и глобите за отстъствията да бъдат пределно ясни и да се знаят. ГЕРБ като били отвън парламент през юни и юли месец 2013 година не получавали нищо и глобите тогава били радикални.

Липсващите от Народното събрание депутати от Българска социалистическа партия няма напълно да са без пари . В момента макар отсъствието на алените законотворци получават към 1/3 от заплатата си и добавки, или приблизително към 2000 лева

Средната депутаска заплата е 3540 лв.. Към това те получават в допълнение 2/3 от тази сума на ръка за нещатни сътрудници. Масово тези пари не се регистрират. Преди време инспекция на " 24 часа " посочила, че точно в Българска социалистическа партия част от тези пари отиват в партийната каса, а за законотовреца остават 1600 лв..

Припомняме, че на пленум в неделя, Националният съвет на Българска социалистическа партия реши депутатите на левицата да изоставен Народното събрание. Предложението беше направено от водача Корнелия Нинова при започване на форума.

След това от ГЕРБ взеха решение да върнат преференциалния избор, като обясниха, че са се отдалечили от хората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР