От ГЕРБ коментираха предложението за служебния кабинет за бюджет за

...
От ГЕРБ коментираха предложението за служебния кабинет за бюджет за
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Досега бях виждал жена да коригира мъжа си, но не и министерство - министъра си

От ГЕРБ разясниха предлагането за служебния кабинет за бюджет за 2022 година, който бе показан през вчерашния ден.

Анонсирания от министъра на финансите таван за нов дълг 12 милиарда лева Дончев съпостави с обявен преди години от последното държавно управление на ГЕРБ дълг, който провокирал бурна полемика, в това число и в Народното събрание.

„ 12 милиарда лева нов дълг за една година е скандално! “, отсече някогашния вицепремиер.

„ Ако някой разяснява сходно число от 4% от Брутният вътрешен продукт, което е над стандартите, да отбележа, че съгласно повърхностните калкулации това е най-малко 9% от Брутният вътрешен продукт - 3 пъти над лимита “, добави Томислав Дончев.

Той дефинира себе си и жителите като „ гадатели “, поради неяснотата какъв брой ще е минималната пенсия от следващата година.

„ Вчера уважаемият министър на финансите разяснява размера на пенсията от 490 лв. - отлично, добра вест за всички пенсионери. МФ го опроверга няколко часа по-късно с 430 лева Кое от двете е правилно? Досега бях виждал жена да поправя мъжа си, само че не и министерство - министъра си. И тук питаме – кой командва министерството на финансите? “, попита Томислав Дончев.

И добави, че пък от договарянията в мола дохвърчала цифрата от 420 лева за минималната пенсия. „ А, обяснете ми - кой бюджет ще гледа Народното събрание - бюджета на министъра, на МФ или на мола? ", попита Дончев.

Той назова това „ сватбарско надвикване “ това замеряне с цифри и заключи, че върви тежко надцакване в обществената сфера.

За да внесе изясненост по тематиката зам.-председателят на ГЕРБ прикани Румен Радев да се намеси.

„ Призоваваме президента да организира занимание по строева подготовка, едвам е ясно кой - какво дава обещание ", моли Томислав Дончев.

Той съобщи, че ГЕРБ може да предложи бюджет.

ГЕРБ не дадоха отговор дали ще поддържат Корнелия Нинова за ръководител на Народното събрание, само че подсетиха, че в символ на консенсус са ѝ предложили поста преди 5 години. Ще разберете в залата, сподели Томислав Дончев. Той посочи още, че ръководителят на ПГ и останалите членове на управлението й ще си останат същите, т.е. още веднъж Десислава Атанасова ще поведе депутатите от ГЕРБ.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР