От Газа са изстреляни около 350 ракети срещу Израел в

...
От Газа са изстреляни около 350 ракети срещу Израел в
Коментари Харесай

350 ракети са изстреляни от Ивицата Газа към Израел

От Газа са изстреляни към 350 ракети против Израел в границите на няколко часа, единствено седмица откакто в интервала 2-3 май бяха изстреляни над 100 ракети против Израел, заяви „ Джеразалем пост “.

Освен това от Газа бяха изстреляни две ракети против Тел Авив, а някои други ракети бяха изстреляни против сериозния регион Гуш Дан - за разлика от нормалната процедура да се обстрелват единствено израелските селища в коридора на Газа.

Всичко това би могло да подсказва за началото на доста по-голям спор, като този през 2014 година или през май 2021 година

Училищата в южната част на Израел ще останат затворени на следващия ден и петък, заяви в командването на ЦАХАЛ в продължение на поредицата от ограничавания, въведени поради почналата през вчерашния ден военна интервенция " Щит и стрела ".

Командването на Вътрешния фронт подреди на жителите на общините в Южен Израел да стоят наоколо до укрития, а също по този начин забрани всевъзможни събирания на открити места на повече от 10 души и събирания в затворени здания на повече от 100 души.

Операция " Щит и стрела " не е завършила макар известията за преустановяване на огъня с посредничеството на Египет, което трябваше да влезе в действие довечера, съобщи министър-председателят Бенямин Нетаняху.

" Виждаме ви на всички места, не можете да се скриете ", съобщи Нетаняху в непосредствено предизвестие към палестинските водачи в линията Газа. " Ние ще изберем времето и мястото, където да нападаме и да спрем да нападаме ".

Нетаняху съобщи още, че израелските сили са нанесли на палестинския " Ислямски джихад " " най-големия удар, който в миналото е понасял ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР