От френското списание France Football ще обмислят идеята за връчване

...
От френското списание France Football ще обмислят идеята за връчване
Коментари Харесай

Златната топка: Заговори се за сензационен обрат


От френското списание France Football ще обмислят концепцията за връчване на " Златната топка " за 2020 година на полския нападател Роберт Левандовски. Това съобщи основният редактор на изданието Паскал Фере.

Церемонията по награждаването за 2021 година се организира в спектакъл Chatelet в Париж. Според резултатите от гласуването Левандовски зае второ място с 580 точки. Носител на оценката стана аржентинецът Лионел Меси (613 точки). В речта си при награждаването Меси сподели, че Левандовски би трябвало да получи премията за 2020 година, когато трофеят не беше връчен заради пандемията от ковид.

" Това, което сподели Меси, беше положително и мъдро. Но мисля, че не би трябвало да вземаме такива решения доста бързо. Трябва да се позовем на правилата на демократичните избори. Не можем да сме сигурни, че Левандовски щеше да завоюва Златната топка предходната година. Не можем да знаем сигурно, тъй като нямаше избори. Но почтено казано, Левандовски щеше да има отличен късмет да завоюва предходната година ", съобщи Паскал Фере.

33-годишният Левандовски през предишния сезон получи " Златната обувка ", като стана голмайстор на шампионатите в Европа, означи 41 гола в 29 мача, завоюва Бундеслигата и Суперкупата на Германия. Като част от полския народен тим играчът взе участие в Европейското състезание, на което тимът не съумя да премине групата.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР