От Фейсбук профила на Соня КолтуклиеваКато журналистка винаги съм се

...
От Фейсбук профила на Соня КолтуклиеваКато журналистка винаги съм се
Коментари Харесай

Ефектът „Руди Гела“ срещу високомерните „харвардци“ е страшен

От Facebook профила на Соня Колтуклиева

Като журналистка постоянно съм се пазила доста ревниво да не ме забъркват в ченгеджийски истории - има драскачи, които се хранят с това, аз се държа надалеч.

Затова групирам информация от доста източници и задавам въпроси.

Радостин Василев е прекомерно нерешителен, с цел да поеме риска да се разпалва самичък против “Продължаваме смяната ”, без тил и поддръжка.

Никога нищо не е реализирал със лични старания в кариерата си: татко му основава дребна адвокатска фирма, в която работи; Александър Томов го вкарва във футбола и политиката; “Титан ”-ите и Гриша Ганчев го тласкат нагоре; Димитър Бербатов го поддържа за министър, с цел да му свърши работа във войната против Борислав Михайлов за преодоляване на БФС.

Слави Трифонов създаде скромния юрист в народен представител и състезателен министър; след това неблагодарникът-ренегат се трансферира в лагера на втората политическа мощ, Кирил Петков се наложи той да поведе 2 предизборни листи - в Габрово и в Плевен.

Радостин Василев е “слабо звено ”: Татяна Дончева, през 2021 година, отиде точно при него, с цел да го придума да отдели 10-12 депутата за образуването
на кабинет с 3-я мандат в 46-я парламент. Кирил Петков, през 2022 година, отиде точно при него, с цел да отдели 10-12 депутата в поддръжка на кабинета. Първият случай стана прочут като 500К, вторият - като €500К. Руди Гела обича петиците; номерът на мерцедеса му е Сухопътни войски 5555 РВ.

Радостин Василев има големи проблеми. Кирил Петков не желае или не може повече да извършва прищевките му - отхвърля да го направи състезателен министър. А това за него е витално належащо - би трябвало да се върне в Спортната палата, с цел да замете следите, пък и “да си довърши работата ”. Там ровят прокурори, чиновници са викани на свидетелски разпити в следствието, АДФИ откри доста нарушавания.

СГП му повдига обвиняване по чл.143 от Наказателно-процесуален кодекс с дипломиран състав - от 2 до 10 години отнемане от свобода; по този мотив остана без депутатски имунитет.

Има подозрения, че мега-скандалният запис е юридически от ДАНС. Защо: записани са диалози на целия състав на Народно събрание на Природен парк, само че и на стеснен кръг, към който Радостин Василев не принадлежи, по тази причина Кирил приказва за по-дълги записи. Повечето таблети “заспиват ” в един миг и прекъсват записа, а записвачът Р.В. твърди, че си е лежащ и не е имал надзор над устройството към 3 часа и половина. Zoom има ключ да не се позволяват записи от участниците. Радостин Василев може да е дал линка за достъп до конферентния диалог на службите, да вземем за пример.

Записът наподобява като юридически за шантаж. Радостин Василев не се намесва в диалога. Той страда от логорея, а в този момент мълчи. Пламенно е срещу кабинет ГЕРБ-ПП, както твърди, само че в този момент мълчи.

Никой от службите не сподели, че ще ревизира достоверността на записа; значи са знаели, че е достоверен. Лично шефът на ДАНС се обажда на редови народен представител и му обезпечава защита, вместо НСО - с цел да го пази или с цел да го следи?

Радостин Василев прави самичък (?) записа, без странични шумове (?), чува какъв брой е “отвратителен ”, по тази причина взема решение да го огласи и чака … цели 4 дни. Понеже питал сътрудниците си от сдружението, които не бръсне за слива, другояче. Светлин Митев (изгонен от НСО) живее в Русе и в София; Деян Петков е в Плевен; Николай Радулов (ДС) и другите са в София.

Отдавна Кирил Петков и Асен Василев водят война против специфичните служби, желаят оставките, дори привикаха ген.Тонев (НСО) на “Чаталджа ” и са го заплашвали, че ще бъде първият уволнен, когато Природен парк се върне на власт, тъй като подвигна защитата на някогашния министър председател.

Службите са търсели способи да разобличат Кирил Петков и Асен Василев - падна им благоприятен случай.

Ефектът “Руди Гела ” против високомерните “харвардци ” е заплашителен - може да се снабдят с обвиняване за “държавна измяна ” по чл.103 и чл.104 от Наказателно-процесуален кодекс.

Радостин Василев е калкулирал своя непредвиден късмет. Търгувал е. Протекция против изменничество.

Президентството наподобява най-подходящият и настоящ консуматор. Точно в този момент: когато може да се сформира постоянно държавно управление.

Във вторник, в пленарна зала, ще бъдат изслушвани началници на специфични служби. Може малко нещо да се проясни.

Аз считам, че Вселената даде късмет на ГЕРБ-СДС да се откачѝ от това порочно съглашателство с Природен парк. Ако останат, ще бъде садо-мазо упражнение.  
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg