От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекДнес транспортните работници започнаха стачка

...
От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекДнес транспортните работници започнаха стачка
Коментари Харесай

Шкварек към Борис Бонев: Всеки месец общината ти плаща да си професионален протестиращ

От Facebook профила на Кристиян Шкварек

Днес транспортните служащи започнаха стачка в София. Не упорстват за чудеса, а за разговор с държавното управление и премиера Кирил Петков, който се отнесе с тях като с боклук.

С това си деяние те сложиха една доста необятна палитра от протестъри в извънредно неловко състояние - хем самите те пристигнаха на власт с митинги и го играха бранители на народа от властта, хем в този момент би трябвало някак да бранят пък своята власт.

Повечето взеха решение да си замълчат. Умно. " Спаси София " и инфлуенсърът на общинска работа Борисо Бонев, обаче, не просто не замълчаха най-малко от кумова срама, че вместо да поддържат служащите са се трансформирали в комсомолски секретари на властта, ами непосредствено минаха към обиди, наричайки митинга " прислужния личен състав " на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация. Обвиниха ги, че им било платено, подстрекано или натиснато от общината, с цел да стачкуват. Това ме подразни повече от нормално предвид на историята на самата " Спаси София ", с която съм осведомен.

Абе, инфлуенсъри - вие не взимахте ли пари от общинската администрация на ГЕРБ? От " Метрополитен " ЕАД, от ЦГМ, от други места? Не взимате ли и в този момент - от комисии и бордове? И то за същото - да протестирате по през целия ден?

През 2016-та още се споделяха " Спаси Метрото " и се занимаваха с непрекъснат черен ПР против всяка допустима новоотворена метростанция. Всичко това се промени, когато....взеха поръчка от същото това Метро и община на ГЕРБ. Или по-точно от " Метрополитен " ЕАД посредством директно възлагане до 30,000 лева, с цел да...рисуват табелки. Многократно е споделяна по медиите информация и за редица други поръчки - и от Центъра за Градска Мобилност, и от другите общински звена, всичките следени точно от ГЕРБ.

Това с първата поръчка, съгласно мен, е бил преломният миг, след който се оформи метода на работа на " Спаси София " - непрекъснат черен ПР, до момента в който не им платиш. Пардон - възложиш. Някои биха нарекли това изнудване и политически рекет. Разбира се, не бих стигнал чак до там. Каквото и да е, обаче, изисква доста време да го правиш по през целия ден - нон стоп фотоси, разходки, видеа, селфита, коментиране и спамене във Facebook. Всичко друго, само че не и действителната общинска работа, за която ти заплащат софиянци.

Та заради това Борис Бонев сега е...единственият общински консултант от общо 61, който си напусна предходната работа. Останалите съветници си имат специалности и ги упражняват, той е професионален лаладжия. Единственият, комуто плащаме съвсем 10 минимални заплати, тъй като се е набутал във всевъзможни комисии и бордове (в които е определен с гласовете на....ГЕРБ), с цел да си прави селфита по през целия ден. За да драска по фейсбук. За да бъде " инфлуенсър ".

И с цел да упреква, с цялата си безочливост, служащите и чиновниците на превоза, че им заплащат, с цел да стачкуват.

А на теб не ти ли плащаме тъкмо за това, бе? Вече години, освен това. Издържаме те, с цел да протестираш по през целия ден и да си правиш акция за кмет на София, без да си приключил една същинска общинска активност. Един план се опита да направиш за 4 години - това ул. Съборна да е пешеходна, и даже в това се провали. Периодично си присвояваш нечии непознат план и триумф, като последно на Трайчо Трайков. Всеки месец общината ти заплаща да си професионален протестиращ, а имаш очите да обвиниш в същото хиляди хора, множеството от които взимат за половин година това, което на теб плащаме за месец.

Но за разлика от теб не си вършат селфита по през целия ден, а се спукват от работа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР