От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева КИРИЛЕ, НЕ ТЪРГУВАЙ

...
От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева КИРИЛЕ, НЕ ТЪРГУВАЙ
Коментари Харесай

Колтуклиева към Кирил Петков: Не търгувай с интересите на България

От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева

КИРИЛЕ, НЕ ТЪРГУВАЙ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ! ТОВА НЕ ТИ Е ОБЩ СУПЕРМАРКЕТ “СОФИЯ-СКОПИЕ ” ЗА ПРОДАЖБА НА ТВОИТЕ ПРОВИОТИЦИ! 

Кирил Петков, по подигравка на ориста министър председател на България, след взаимното съвещание с държавното управление на Северна Македония, споделил: “Диалогът ще измести национализма и езика на ненавист. ”

Ти мен националистка ли ме наричаш, канадски българино?

Защото не считам, че Северна Македония е подготвена за пълноправно участие в Европейски Съюз ли?! Сега Херо Мустафа те натиска за Скопие, на следващия ден още по-силно ще те натисне за Тирана. Добре, че на следващия ден ти към този момент ще си подбрал Линда и децата и ще си се прибрал назад във Ванкувър.

Защото се удушавам от яд години наред, наблюдавайки по какъв начин крадат историята ни, по какъв начин издевателстват над езика ни ли! Ти това не можеш да го схванеш - нито познаваш българската история, нито знаеш езика ни - даже не осъзнаваш, че приказваш broken bulgarian.

Моят чичо Димитър Мазнейков е бил пребиван в югославски затвор, само че не се е написал “македонец ”; моите родственици от Пиринска Македония са били насилвани да се пишат “македонци ” по заръка на Коминтерна, само че в никакъв случай не са отстъпили, плащайки горчива цена за това.

Не можем да вървим напред, без да почистим предишното. Обаче как… македонският външен министър си разрешава да прави отводи на историците от българска страна в прословутите комисии. А ти отстъпваш за всичко.

Знаеш ли какво е шлагер в мрежата: за какво България не желае да признае “македонско малцинство ”, тъй като македонците са болшинство, а българите са малцинство в България. Написано е на формалния език в Северна Македония.

За теб, Кириле, двустранните връзки са просто търговия. Сякаш, че София и Скопие вършат взаимен супермаркет за продажба на твоите проВиотици!

Млъкни и не се излагай повече на тематика “национализъм ” и “фашизъм ”, безроднико!

Соня Колтуклиева

Патриотка от Петрич  

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР