От Фейсбук профила на Елисавета БелобрадоваОще на 11-и януари в

...
От Фейсбук профила на Елисавета БелобрадоваОще на 11-и януари в
Коментари Харесай

Белобрадова: Да си политик вече значи да си перманентно въоръжен, обиден, ужасен, разреван и готов да се обесиш

От Facebook профила на Елисавета Белобрадова

Още на 11-и януари в предходното Народно заседание, малко преди да се разиграе спектакълът Nexo, Христо Иванов афишира концепцията си за експертно/техническо държавно управление, което да има тъкмо избрани задания и период.

Сега тази теза се трансформира в теза на ГЕРБ, само че не когато трябваше, а в този момент, когато експертният кабинет е израз на засегнатост и драматизиране на обстановката. И ето по какъв начин концепцията за експертния кабинет, най-скучното нещо на света, стартира да се преекспонира и да наподобява като радикална политическа поръчка.

В политиката да държиш високо температурата и да правиш непрекъснати микро рецесии към този момент е нормален метод. Не упреквам единствено ГЕРБ за това. То е навсякъде, заради непрекъснатата предизборна конюнктура, в която се намираме. Да си политик към този момент значи да си непрестанно въоръжен, афектиран, ужасяващ, разреван и подготвен да се обесиш.

Вчера приказвам с една другарка и тя, инак доста деен политически човек, ми споделя “Не мога да проследявам повече политическия ни живот. Ние сме най-информираната нация за това какво вършат политиците. Ние, като нация, нямаме различен живот, с изключение на политическия. ”

И е права. Нищо рационално, свястно и скучно не може да се случи просто по този начин и да продължим към някакъв различен живот. Всяка стъпка би трябвало да се радикализира, да се боядиса с алена багра, да съсипем хората от изявления на политици, да ги настроим един против различен.

В това време Гълъб Донев не си губи времето и разгласи внасяне на предложение за удължение на действието на Закона за бюджета, което значи с други думи “Отивате на избори, ха! ”, тъй като следващата офанзива против парламентарната народна власт стартира да наподобява все по-успешна.

А Бойко Борисов споделя, че не го е боязън от избори. Убедена съм, че е по този начин. Делян Добрев написа, че идват мъжки времена, каквото и това да значи. Всъщност няма политик, който да го бутнеш насън и да не изкрещи “МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ ИЗБОРИ ”. Искам твърдо да заявя, че и мен не ме е боязън от избори, да не си помислите, че ме е боязън. Не ме е.

Но следващи предварителни избори ще са злополука за България. Без основна смяна в резултата.

И не знам по какъв начин по-хубаво да го кажа, че да не провиди някой зад тези думи задни мисли, или да не разсъни параноични тълкувания.

Съвсем умерено и скучно ви споделям, че следващи предварителни избори за България ще са злополука без доста друг резултат.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР