От Европейския съюз заявиха, че търговските преговори със САЩ няма

...
От Европейския съюз заявиха, че търговските преговори със САЩ няма
Коментари Харесай

ЕС: Търговските преговори със САЩ няма да включват земеделието

От Европейския съюз обявиха, че комерсиалните договаряния със Съединени американски щати няма да включват тематики от сферата на селското стопанство. Точно противоположното сподели преди този момент американският президент Доналд Тръмп.

„ Бях доста ясна за това... Земеделието не е част от комерсиалната договорка, а единствено нещата, които са категорично упоменати в изказването ", съобщи представителят на Европейската комисия Мина Андреева пред кореспонденти в Брюксел, предадоха AFP и " Фокус ".

Съединени американски щати ще „ премислят " митата за импорт на стомана и алуминий от страните от Европейския съюз, които на собствен ред ще се задължат да усилят покупките на американска соя и полутечен природен газ, стана ясно след договарянията в Белия дом сред Тръмп и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

Президентът на Съединени американски щати разгласи, че Вашингтон ще изостави проектите си за налагане на нови цени против Европейски Съюз и ще работят за разрешаване на съществуващите разлики в опит да бъде избегната комерсиалната война. „ Новата фаза " в комерсиалните връзки сред Вашингтон и Брюксел бе оповестена, откакто Тръмп се срещна с Юнкер. Той дойде в Белия дом с екипа си, с цел да се опита да убеди президента на Съединени американски щати да се откаже от налагането на цени за вноса на коли и авточасти в страната.

В взаимно изказване Тръмп и Юнкер също оповестиха, че комерсиалните сътрудници ще работят за унищожаване на цените за всички неавтомобилни промишлени артикули, ще засилят съдействието в региона на закупуването на сила и ще работят взаимно за реформиране на Световната комерсиална организация (СТО).

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР