От Европейската комисия отказаха да коментират с помощта на датското

...
От Европейската комисия отказаха да коментират с помощта на датското
Коментари Харесай

ЕК отказа да коментира шпионския скандал ЕС - САЩ

От Европейската комисия отхвърлиха да разясняват благодарение на датското разузнаване. Говорителят Кристиан Виганд съобщи, че въпросите, свързани с националните разследващи служби са от национална подготвеност.

На въпрос, че еврокомисарят по конкуренцията от Дания Маргрете Вестагер е била по това време вицепремиер и министър на стопанската система и вътрешните работи, представителят Ерик Мамер съобщи, че е тук, с цел да разяснява работата ѝ на еврокомисар, а не предходни нейни функционалности.

По-рано бе обявено, че Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати е употребила партньорските си връзки с датското разузнаване, с цел да шпионира висши публични лица от прилежащите европейски страни, в това число немския канцлер Ангела Меркел. Според следствието, което покрива интервала от 2012 до 2014 година, организацията е употребила интернет кабели, с цел да шпионира публични лица от Швеция, Норвегия, Франция и Германия.

Сред тях са актуалният президент на Германия, тогава външен министър, Франк-Валтер Щайнмайер и някогашният немски опозиционен водач Пеер Щайнбрюк.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР