От Еконспекцията в Бургас съобщиха, че след заснемане с GPS

...
От Еконспекцията в Бургас съобщиха, че след заснемане с GPS
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Бургас: Няма засегнати пясъчни дюни на плаж „Смокиня“

От Еконспекцията в Бургас оповестиха, че след снимане с GPS са открили, че не са наранени пясъчни дюни на плаж „ Смокиня “.

През почивните дни тежкотоварни машини са заравнявали и разчиствали остарели преместваеми обекти, за което алармираха поданици на Созопол. Според тях има нарушаване на предпазените дюни.

„ Установи се, че в два полигона се правят действия по подготовка за слагане на преместваеми обекти. Местоположението на бъдещите преместваеми обекти е обозначено на терен с колчета. След снимане с GPS се откри, че не се засягат обекти по член 6, алинея 4, т. 4 от закона за устройство на Черноморското крайбрежие (пясъчни дюни) със възбрана за разполагане на обекти и уреди “, написа в мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Концесионерът твърдеше, че не е нарушил дюните, а е премахнал заведения, вкопани в пясъка до тях.

От екоинспекцията прецизираха, че новата скица за разполагане на преместваеми обекти и уреди на плажа не е импортирана за съгласувана с Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Дадено е наставление на компанията концесионер на морския плаж да прекрати всевъзможни дейности до координиране на схемата за разполагане на обектите и уреди с екоинспекцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР