От един министър-председател се очаква повече работа и по-малко маркетинг.

...
От един министър-председател се очаква повече работа и по-малко маркетинг.
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Кирил Петков да докаже, че не е служебен премиер на президента

От един министър-председател се чака повече работа и по-малко маркетинг. Някои от дейностите на премиера повдигнаха няколко въпроса, само че визитата на Кирил Петков в Скопие не е триумф. Toва съобщи президентът на България в интервал 2012-2017 година Росен Плевнелиев пред БиТиВи.

По думите му Република Северна Македония би трябвало да покаже, че може да съблюдава правата на малцинствата, контракта за добросъседство, езикът на омразата. В Скопие би трябвало да се извършат някои нужни промени, които България преди 30 години, а Северна Македония още не е направила, настоя Плевнелиев.

Ние сме в обстановка, в която един президент има безспорната власт в България и министър председателят не е дал индикации, че е възстановил баланс сред институциите. Кирил Петков да потвърди, че не е длъжностен министър председател на президента, а че е същински министър-председател на България, прикани Плевнелиев.

Той желае да чуе по-ясни тези от Кирил Петков за това, че може да направи едно историческо нещо - да продължи по пътя на надграждането и участието на България в Еврозоната.

Плевнелиев смята, че щом в този момент президентът има цялата власт, то през втория мандат ще забележим друг държавен глава и би трябвало да покаже, че е общественик. Радев ще търси да показва своите умения в интерес на хората, чака експрезидентът.

Плевнелиев пожела триумф на Румен Радев по време на неговия втори мандат, като се надява да се е поучил от грешките си, направени по време на първия му мандат. Държавният глава би трябвало е честен компас за всички и за спазването на върховенството на закона, настоя Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР