От "Дойче банк" прогнозират, че Федералния резерв на САЩ ще

...
От "Дойче банк" прогнозират, че Федералния резерв на САЩ ще
Коментари Харесай

Дойче банк прогнозира намаляване на лихвите от Фед с още 100 базисни пункта

От "Дойче банк " предвиждат, че Федералния запас на Съединени американски щати ще понижи главната рента с още 100 базисни пункта, като чакат закъснение на икономическия напредък до под 1,5% доникъде на 2020 година, в случай че се одобри, че няма да има спомагателна ескалация в комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, осведоми Financial Post. "Ако спорът се разрасне, Съединени американски щати рискуват нулеви лихвени проценти и лека криза ", споделя Дейвид Фолкертс-Ландау, основен икономист от "Дойче банк ". Той уточни, че Европейският съюз е изложен на още по-голям риск от криза.

Федералният запас понижи лихвите си за първи път от повече от десетилетие през юли, пробвайки се да изолира Съединени американски щати от комерсиалната война и от световното закъснение. Инвеститорите чакат още едно понижаване на лихвата с четвърт пункт, когато Федералният комитет за отворен пазар ще организира двудневното си съвещание, започващо на 17 септември. „ Нашите икономисти в Съединени американски щати преразгледаха прогнозите си за напредък, значително вследствие на комерсиалната неустановеност “, сподели Фолкертс-Ландау. „ Производството се свива и на другояче мощния пазар на труда има пукнатини “, акцентира специалистът.

Дейвид Фолкертс-Ландау сподели още, че по-големите дейности от страна на Фед ще покачат натиска върху другите централни банки да реагират. “ Анализаторите на банката чакат на следващия ден Европейската централна банка да понижи лихвите и вероятно да рестартира покупките на активи. „ В избран миг обаче все по-отрицателните ставки ще станат контрапродуктивни “, означи той. „ Не сме сигурни къде се намира повратната точка, само че би било по-добре да не опитвам с втората по величина икономическа зона в света “, добави икономистът.

В Китай растежът несъмнено се забавя заради неподходящото влияние на американските цени, само че ръководещите в Пекин разполагат с дребна опция за отговор, сподели Фолкертс-Ландау. „ Въпреки че нашите икономисти считат, че рецесията може да бъде избегната, не бих се изненадал, в случай че Европейски Съюз навлезе в криза, а Съединени американски щати се приближат към нея. Моят основен сюжет към момента е, че политическите ограничения, подхванати от Фед, ще разрешат на Съединени американски щати да избегнат спад, само че към този момент не съм толкоз убеден в това ", уточни още той. Експертът от "Дойче банк " има вяра, че агресивното облекчение на паричната и лихвената политика от страна на ЕЦБ „ ще служи единствено за плячкосване доверието на вложителите и потребителите и че това ще бъде последният гвоздей в ковчега на разширението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР