От доста време Facebook налива десетки милиони в разработването на

...
От доста време Facebook налива десетки милиони в разработването на
Коментари Харесай

Facebook, Ray-Ban, Oakley и AR очилата Orion, които ще заместят смартфоните

От много време Фейсбук налива десетки милиони в създаването на VR/AR технологии с концепцията да започва една напълно нова епоха и да промени метода, по който боравим със обществената мрежа.

Марк Зукърбърг и сътрудниците му нееднократно са правили демонстрации на сходни технологии в начален етап на развиване, които биха ни разрешили да поддържаме връзка с приятелите си в напълно виртуална среда посредством специфични очила.

Тази седмица от CNBC оповестиха, че компанията продължава интензивно да развива AR/VR системите си и неотдавна даже е подписала контракт с Luxottica - компанията, която държи марките за очила Ray-Ban и Oakley.

Продуктът на взаимната им активност се назовава Оrion Ray-Ban AR и съставлява очила, които са толкоз мултифункционални, че могат да извършват всичко, което към днешна дата вършат смарт телефоните.

Чрез тях ще можем да вършим позвънявания, да щракваме фотоси, да публикуваме във Фейсбук, да получаваме вести и т.м. непосредствено пред очите си.

Към момента Фейсбук и Luxottica работят по по-базов модел на име Stella, който ще излезе на пазара през идващите две години.

По-сложният и кадърен модел Orion ще е появи малко по-късно в интервала 2023-2025 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР