От днес започва продължението на мярката 60/40, съобщиха от Агенцията

...
От днес започва продължението на мярката 60/40, съобщиха от Агенцията
Коментари Харесай

Започва продължението на мярката 60/40

От през днешния ден стартира продължението на мярката 60/40, оповестиха от Агенцията по заетостта.
Регламентираната поддръжка по Постановление на Министерски съвет 151/03.07.2020 година е още веднъж в размер на 60 на 100 от осигурителния приход на служащите и чиновниците, само че към този момент за май и ще се дава за интервал до 3 месеца, считано от 1 юли до 30 септември.
На електронния уебсайт на Агенцията по заетостта, в графа "Финансови тласъци за опазване на заетостта " са оповестени образците на документи, информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща изискванията, условията, реда и метода за кандидатстване.
От Агенцията обръщат внимание, че заявката и документите за погашение на средства по реда на Постановлението следва да се подават към Дирекция "Бюро по труда ", обслужваща територията по мястото на работа на служащите и чиновниците, без значение от метода на подаването им.
В случай на повече обекти в разнообразни обитаеми места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за служащите и служителитe от всички обекти в една Дирекция "Бюро по труда ", на чиято територия се намира най-малко един обект на работа.
Препоръчително е, работодатели, които реализират активност на обекти на територията на Столична община и отвън нея, да подават документи за кандидатстване в Дирекция "Бюро по труда ", която обслужва територията на обекта/обектите отвън София.
Документите могат да се подават по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване - ССЕВ или посредством лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция "Бюро по труда ".
Всички териториални поделения на Агенцията по заетостта в страната са разполагаем за въпроси и спомагателна информация на претенденти, срещнали се с оповестените документи за кандидатстване по Постановление на Министерски съвет 151/03.07.2020 година за погашение на средства за опазване заетостта на служащи и чиновници след интервала на изключителното състояние.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР