От днес започва кандидатстването с проекти за подобряване на междублоковите

...
От днес започва кандидатстването с проекти за подобряване на междублоковите
Коментари Харесай

Започва кандидатстването по програма "Зелена София"

От през днешния ден стартира кандидатстването с планове за възстановяване на междублоковите пространства по Програма "Зелена София ", оповестиха от пресцентъра на Столичната община.
Програмата е ориентирана към възобновяване на междублоковите пространства - общинска благосъстоятелност, с дейното присъединяване на жителите, като основава опция за озеленяване и създаване на прилежащите към блоковете зелени площи, замяна или ремонт на детайлите на парковото обзавеждане, основаване на зони за отдих.

За присъединяване с план в Програмата могат да вземат участие всички етажни собствености в Столичната община, регистрирани в районните администрации по член 46б от ЗУЕС или сдружения на притежатели, вписани в регистъра по член 44 от ЗУЕС и юридически лица с нестопанска цел, регистрирани на територията на Столичната община по Закона за юридическите лица с нестопанска цел или Закона за националните читалища.

Размерът на средствата за финансиране на планове за 2018 година е 500 000 лв. и е избран с годишният бюджет на Програмата.
На представителите на утвърдените планове Столичната община дава безплатно дървесна и храстова растителност, цветя, тревна смеска, паркова мебел, материали за ремонт - пясък, плодна пръст, бетонови плочи, багра и други и принадлежности и машини - лопати, мотики, ножици за шубраци и жив плет, косачки и храсторези и други
От 2011 година по Програма "Зелена София " са актуализирани над 700 междублокови пространства.

Програмата за 2018 година е оповестена обществено на уеб страницата на Столична община - www.sofia.bg, в тематика "Околна среда - Програми и планове ". От там може да се изтеглят всички нужни документи /формуляр за кандидатстване и всички мостри и приложения към него/, след което да се подадат в деловодството на районните администрации, в период до 17.00 ч. на 18 юни 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР