От днес започва благотворителната кампания на земеделското министерство за купуване

...
От днес започва благотворителната кампания на земеделското министерство за купуване
Коментари Харесай

Започва благотворителна кампания за купуване на живи елхички

От през днешния ден стартира благотворителната акция на земеделското министерство за пазаруване на живи елхички. Тази година тя е под надпис " Посади вяра ".

Повече за акцията - вижте от директното включване на Цанка Николова

Живите елхички пред Министерството на земеделието и храните са единствено дребна част от всички 10 000, обезпечени за акцията. Те могат да бъдат купени от 38 места в цялата страна, а пунктовете могат да се видят на уеб страницата на министерството. Част от приходите от всяка елхичка ще се дават на фондация " Искам бебе " за поддръжка на фамилии с репродуктивни проблеми.

Да знаеш, че това, което направиш през днешния ден, може да зарадва някого на следващия ден, е може би най-голямото благополучие. От през днешния ден до 23 декември с пазаруването на една ела, смърч или аризонски кипарис можем да подарим вяра на няколко фамилии.
Радина Велчева, създател на фондация " Искам бебе ": Това, което мога да обещая на всички вас е, че идната Коледа с парите, които бъдат дарени от акцията " Посади вяра " ще се родят няколко доста много мечтани дечица. Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: Ще се веселя ние да бъдем част от сбъдването на тази фантазия. Да станеш въпреки и една невидима незначителна част от щастието на всички тези чакащи фамилии.
По данни на фондация " Искам бебе " двойките с репродуктивни проблеми у нас са 145 000.

Всяка закупена елхичка е подадена ръка към фамилиите с репродуктивни проблеми. Кампанията е и мощно обръщение за запазване на околната среда.
Мария Габриел, еврокомисар по просвета и нововъведения: По един доста човешки, доста топъл метод споделя на всички обща отговорност е да имаме повече деца, да се грижим за тези, които са с нас и всичко това в унисон с околната среда.
В предходните издания на акцията са били закупени над 4 000 живи елхички.

През пролетта на 2020 година елхичките ще бъдат засадени в паркове на вярата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР