От днес започна деветия софийски фестивал на науката. Той се

...
От днес започна деветия софийски фестивал на науката. Той се
Коментари Харесай

Започна IX Софийски фестивал на науката

От през днешния ден стартира деветия софийски фестивал на науката. Той се организира в София тех парк, а програмата тази година е с повече безвъзмездни събития, които можете да посетите до 12 май. Детски пробни работилници, интерактивни лекции и палатка " Направи си самичък " са единствено част от акцентите тази година.

 Карина Ангелиева, зам.-министър на образованието: Искаме да покажем, че науката е покрай обществото и можем да се забавляваме посредством просвета - хем потребно, хем прелестно. доктор Тодор~Чобанов, зам.-кмет „ Култура и обучение “, Следствен отдел към окръжна прокуратура: Надявам се посредством тези над 70 работилници, хилядите софийски деца в действителност да изградят предпочитание и обич към науката.
Не подминавайте щанда на Антон Оруш, който е колекционер на българска остаряла техника и през днешния ден сподели пералня „ Спътник “, велоергометър от 80-те и една от първите електрически печки.
Антон Оруш, колекционер на българска техника: По този метод ние можем да забележим по какъв начин е функционирала техниката преди и по какъв начин в този момент и по този метод да стартираме да разбираме по-добре и новата техника.  Астронавтът Ричард Линехан пред Българска национална телевизия: Космосът ще промени нашата биология Астронавтът Ричард Линехан пред Българска национална телевизия: Космосът ще промени нашата биология
Космосът ще промени нашата биология, твърди Ричард Линехан, астронавтът извършил четири проучвателен задачи в Космоса. Проучванията на космонавтите...

Децата към този момент могат да се образоват да програмират роботи още в най-ранна възраст. Курсовете са подобаващи даже за 4- 5 годишни.
Александър Дойков, учител по лего-роботика за деца: Това е една от стратегиите която вършат, можете да си сложите ръката начело пред датчика. И надлежно той жили като същински скорпион.
На щанда на ботаническата градина децата схванаха и по какъв начин се садят кактуси и сукуленти.
Кампания: Софийски фестивал на наукатаnews.bnt.bg/bg/k/sofiyski-festival-na-naukata
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР