От днес влиза в сила заповедта на здравния министър Кирил

...
От днес влиза в сила заповедта на здравния министър Кирил
Коментари Харесай

Новите ограничения от днес: без закрити дискотеки, спорт без публика, празненства до 30 души

От през днешния ден влиза в действие заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за стягане на ограниченията против ковид. От среднощ не се позволяват визитите на закрито в нощни заведения, пиано-барове, нощни питейни заведения, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти навън се позволяват при претовареност до 50 % от общия потенциал на заведенията и при съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения. 
На съображение същата заповед не се позволяват групови празненства с наличие над 30 души навън и на закрито (в това число сватби, балове, кръщенета и др.).
Здравният министър разпорежда още всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент, за всички възрастови групи, навън и на закрито, да се организират без аудитория.
В заповедта е написано още, че министрите и държавните органи, според функционалната си подготвеност, е належащо да подхващат незабавни контролни ограничения на територията на цялата страна, като напъните да бъдат ориентирани към наложително използване и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Всички прояви и събития следва да се провеждат при засилен прелиминарен и настоящ надзор. Областните щабове, кметствата и регионалните администрации основават нужната организация за надзор по съблюдаване на въведените ограничения на територията на страната, като могат да вкарват и спомагателни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространяването на COVID-19 в съответните обитаеми места.
Вече сме над 300 случая на ковид за ден, в София и Пловдив има удвояване на дневна база
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР