От днес в Италия влиза в действие така наречения суперзелен

...
От днес в Италия влиза в действие така наречения суперзелен
Коментари Харесай

Италия въвежда втори вид зелен сертификат

От през днешния ден в Италия влиза в деяние по този начин наречения " суперзелен документ ", който се предвижда да важи до 15 януари следващата година. Той е с отминалост надлежно за 9 и 6 месеца и ще се получава само от имунизираните и оздравелите от Covid-19. С този документ ще може да се върви на спортните и културни събития, на дискотека, на ски, в музеите, в заведенията на закрито, предава БНР. 

Базовият " зелен пропуск ", който включва и негативен тест, от през днешния ден до 15 януари е необходим за градския превоз, за районните и междуобластните влакове, в хотелите и както до момента за работното място, влаковете на дълги дистанции, самолетите, плувните басейни и другите спортни уреди. Глобата за нарушителите е от 400 до 1000 евро. 

Предпазните маски са наложителни на открито от " жълтите зони ". В " белите " – не, само че поради покачвания коледен пазар, тук-там и там станаха наложителни в комерсиалните централни градски елементи. 

Не са имунизирани над 6 милиона италианци. Задължително е имунизирането за здравните служащи, учебен личен състав, военните и силите на реда. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР