От днес учениците могат да посещават индивидуални часове и консултации

...
От днес учениците могат да посещават индивидуални часове и консултации
Коментари Харесай

Без тестове за индивидуални часове и изпити в училище

От през днешния ден учениците могат да посещават самостоятелни часове и съвещания в учебно заведение, без да бъдат тествани за COVID-19. По същия метод ще протичат самостоятелните изпити за оформяне на срочна оценка, самостоятелните писмени и на практика изпитвания за настояща оценка или смяна на оценката, приравнителните изпити, както и тези за валидиране на компетентности, добити по време на ученето. Тестове няма да се изискват и при самостоятелните действия за поддръжка за личностното развиване.

Това е записано в обновените Насоки за образование и дейности в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения и в центровете за специфична просветителна поддръжка. Промените са в синхрон със заповедта на здравния министър от 26 ноември.

Занятията ще се организират присъствено, само че без да се позволява разбъркване на учениците от самостоятелните съвещания с тези, които към този момент учат присъствено.

Учениците, които се тестват два пъти в седмицата или имат зелен документ, могат да организират часове по спорт във физкултурните салони.

При провеждането на групови извънкласни действия и занимания в учебно заведение се позволява разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки, единствено в случай че те са тествани или имат „ зелен документ “.

Учениците могат да продължат да посещават на практика образования във компании при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и изискванията на труд в предприятията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР