От днес Тунис започна седмица на строги коронавирусни ограничения заради

...
От днес Тунис започна седмица на строги коронавирусни ограничения заради
Коментари Харесай

Тунис въвежда строги мерки срещу COVID-19

От през днешния ден Тунис стартира седмица на строги коронавирусни ограничавания поради възходящия брой на случаите на Covid-19 и битката на лечебните заведения се оправят с тях, оповестява БГНЕС. 
Премиерът Хичем Мечичи съобщи преди дни, че Тунис претърпява " най-тежката здравна рецесия в историята си " и че здравните заведения са изправени пред риск от колапс.
 Тунис вкарва облекчени условия за проведени групи от задгранични туристи Тунис вкарва облекчени условия за проведени групи от задгранични туристи
Тунизийските управляващи вкарват облекчени условия за проведени групи от задгранични туристи, влизащи в страната, измежду които и отпадане...
До идната неделя джамиите, пазарите и несъществените магазини би трябвало да се затворят. Забранени са събирането и фамилните или културни тържества, както и пътуването сред районите.
Полицейският час стартира в 19:00 ч. вместо в 22:00 ч. и е в действие до 05:00 часа
Училищата са затворени от средата на април.
По информация на Агенция Франс Прес магазините по централния бул. Хабиб Бургиба в Тунис и в остарелия град са били затворени през днешния ден.
Видеоклипове, споделени в обществените медии, обаче, демонстрират съвсем естествена интензивност в други елементи на страната, като се виждат в това число хора без маски и неспазване на обществена отдалеченост.
 Десетки мигранти починаха при потъването на корабче край Тунис Десетки мигранти починаха при потъването на корабче край Тунис
Десетки африкански мигранти починаха при потъването на корабчето им край крайбрежията на Тунис рано тази заран, съобщи Асошиейтед прес,...
Празниците, отбелязващи края на Рамадан, обичайно са време, когато мюсюлманите се събират дружно със фамилиите и приятелите си.
Тунис публично записва над 319 000 случая на ковид и 11 350 смъртни случая. В момента повече 500 души са в реанимация, което е невиждана досега обстановка в северноафриканската страна.
В страната са построени полеви лечебни заведения, които да се оправят с притока на пациенти.
Има и дефицит на О2, по тази причина Тунис прикани за помощ европейските страни и даже прилежащ Алжир, който се бори със личната си здравна рецесия.
Броят на пациентите в лечебните заведения се е удвоил съвсем единствено за месец, потреблението на О2 се е нараснала четири или шест пъти.
 COVID-19: Затварят кръчмите в Северна Англия, Италия стяга ограниченията за идващи COVID-19: Затварят кръчмите в Северна Англия, Италия стяга ограниченията за идващи
Британският министър председател Борис Джонсън ще подреди затварянето на кръчмите и заведенията за хранене в огромна част от Северна Англия от понеделник като м...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР