От днес Столичната община и Центърът за градска мобилност ще

...
От днес Столичната община и Центърът за градска мобилност ще
Коментари Харесай

Столичната община погна с глоби неправилно спрели шофьои

От през днешния ден Столичната община и Центърът за градска подвижност ще глобяват неправилното паркираните коли с задочен фиш. Глобата за паркиране на тротоар е 50 лв., на инвалидно място - 200 лв., погрешно паркиране на маркировка – 20 лв., неспазване на пътен знак – също 20 лв..
Зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев дружно с представители на ЦГМ дадоха алегоричен старт на този тип надзор на бул. „ Черни връх “, оповестява БГНЕС.

Неприсъственото връчване значи, че не е належащо лидерът да бъде в транспортното средство, с цел да бъде санкциониран. Пуснатите спешни светлини в отсъствието на лидера също няма да го спасят от санкция, която според от нарушаването варира от 20 до 200 лв..

За да упражняват надзор 10 чиновници на ЦГМ са снабдени с таблет, чиято система е обвързвана с тази на Министерство на вътрешните работи, с цел да имат достъп до данните на водачите и принтер, с чиято помощ на момента се принтира фишът. Срокът за заплащане на санкцията е 7 дни.

„ До момента Общинска полиция и Столичният инспекторат съставяха такива фишове, само че в наличието на лидер, което беше неефективно, тъй като постоянно не може да се открие лидерът, водачите оспорват явно нарушаване и в общи линии няма задоволително добра успеваемост. Сега с неприсъствения фиш, в рамките до минута, всеки безсъвестен лидер ще може да бъде глобен. За нас приоритет ще бъде да глобяваме и да ревизираме по главните улици и булеварди, където се движи главно градски превоз и където има възпрепятстване на пешеходци и велосипедисти “, изясни Кръстев и добави, че при потвърдена успеваемост на този пилотен план, той ще се разшири и инспекции ще се правят и в кварталите.

„ До една седмица получавате този задочен фиш. Той ще ви бъде изпратен по пощата. В рамките на седмицата той влиза и в системата на Столичната община за данъчното облагане. Идеята е да създадем по този начин, че системата да работи и да бъде ефикасна “, разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР