От днес стартира специализирана полицейска операция в цялата страна. Тя

...
От днес стартира специализирана полицейска операция в цялата страна. Тя
Коментари Харесай

КАТ започва специализирана акция в цялата страна

От през днешния ден започва профилирана полицейска интервенция в цялата страна. Тя стартира в Софийска област и е планувана на база разбор на злополуките у нас от началото на годината.

Данните на Министерство на вътрешните работи сочат, че повече катастрофи настъпват в дребните обитаеми места и на пътищата, които ги свързват. Проверяващите ще наблюдават за дрогирани, пияни и неправоспособни водачи.

В огромните градове също ще има засилено полицейско наличие, само че акцентът там ще е върху уязвимите участници в придвижването по пътищата. Статистиката сочи, че от началото на годината са зародили 54 пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на пешеходци и това постанова да се работи в тази посока.

Над 13 000 нарушавания са открити по време на профилирана полицейска интервенция, извършена от 8 до 13 януари 2021 година с акцент пешеходците и водачите, които лишават преимуществото им на пешеходните пътеки.

Санкционирани са 747 пешеходци, а 75 водачи са били осъдени за лишаване на преимущество на пешеходец.

Продължават да бъдат хващани огромен брой водачи, които си разрешават да ръководят след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

По време на интервенцията са открити 66 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на опиати, а други 117 – след приложимост на алкохол. 18 хиляди са били установените нарушавания на скоростните режими

Операцията за надзор на пътното придвижване ще продължи до 20 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР