От днес служителите на външно министерство започват ефективна стачка. Това

...
От днес служителите на външно министерство започват ефективна стачка. Това
Коментари Харесай

За първи път от 144 години! Стачка в министерство

От през днешния ден чиновниците на външно министерство стартират ефикасна стачка. Това са първите протестни дейности в институцията в близо 144-годишната история на българската дипломация, съобщи Нова тв.

Работещите в министерството упорстват за почтено възнаграждение на труда и индексиране на командировъчните, както и да спре практиката да се понижава главната им заплата при тръгване в дълготрайна командировка.
-->
Синдикатите упорстват за 100% растеж на най-ниските заплати във ведомството, които сега са сред 800 и 1000 лв.. Вчера отрасловият министър Николай Милков изиска 30 % нарастване на възнагражденията. По калкулации на синдикатите 8,5 млн. лева са нужните средства от страната за 30% нарастване, а за двойно нарастване сумата е сред 20 и 30 млн.

Стачните действия в МВнР започнаха още в сряда, когато към 200 чиновници на ведомството се събраха в двора и алегорично хвърляха във въздуха жълти стотинки като знак, че упорстват за почтено възнаграждение. Сега митингът е на работните им места, който се показва във краткотрайно прекъсване на активността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР