От днес служителите на външно министерство започват ефективна стачка. Това

...
От днес служителите на външно министерство започват ефективна стачка. Това
Коментари Харесай

Служителите на Външно министерство започват ефективна стачка, искат 100% ръст на заплатите

От през днешния ден чиновниците на външно министерство стартират ефикасна стачка. Това са първите протестни дейности в институцията в близо 144-годишната история на българската дипломация.

Работещите в министерството упорстват за почтено възнаграждение на труда и индексиране на командировъчните, както и да спре практиката да се понижава главната им заплата при тръгване в дълготрайна командировка.

Синдикатите упорстват за 100% растеж на най-ниските заплати във ведомството, които сега са сред 800 и 1000 лв.. Вчера отрасловият министър Николай Милков изиска 30 % нарастване на възнагражденията. По калкулации на синдикатите 8,5 млн. лева са нужните средства от страната за 30% нарастване, а за двойно нарастване сумата е сред 20 и 30 млн.

Стачните дейности в Министерство на външните работи започнаха още в сряда, когато към 200 чиновници на ведомството се събраха в двора и алегорично хвърляха във въздуха жълти стотинки като знак, че упорстват за почтено възнаграждение. Сега митингът е на работните им места, който се показва във краткотрайно прекъсване на активността.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР