От днес се преустанови присъственото обучение в детска градина номер

...
От днес се преустанови присъственото обучение в детска градина номер
Коментари Харесай

Затвориха столична детска градина заради менингит

От през днешния ден се прекрати присъственото образование в детска градина номер " Вълшебство " по наставление на Столичната здравна ревизия след открити случаи на деца, позитивни за бактериален менингит, оповестиха от Столичната община.

На 29 ноември от СРЗИ са взети проби от 31 деца и 8 души от личния състав, които са били контактни на инфектирано дете. Изследванията, направени от Националния център по заразни и паразитни болести, демонстрираха, че 16 деца и 2 възрастни са позитивни за съществуване на Neisseria meningitidi (менингокок). Веднага след определяне на позитивните случаи е проведено проучването на децата от другите 10 групи, посещаващи детската градина.

На 30 ноември шефът на детската градина изпрати резултатите на всеки от родителите на изследваните досега деца. На родителите беше предоставено и в допълнение обяснение, направено от консултанта на Столична община Тодор Кантарджиев. Според специалистите носителството на този микроорганизъм в носоглътката не заплашва директно здравето и живота на децата, само че се ползва профилактика с антибиотици.

Днес по самодейност на кмета на София Йорданка Фандъкова беше провежда онлайн среща на родителите от първата изследвана група с Тодор Кантарджиев, на която те получиха спомагателни уточнения и информация за този вид микроорганизми и методите, по които би трябвало да работят.

При предпочитание на родителите и от другите групи в детската градина, Столична община има подготвеност да провежда и спомагателни срещи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР