От днес ресторантьорите в Пловдив започват символични протестни действия. Хората

...
От днес ресторантьорите в Пловдив започват символични протестни действия. Хората
Коментари Харесай

От днес ресторантьорите в Пловдив започват символичен протест

От през днешния ден ресторантьорите в Пловдив стартират алегорични протестни дейности. Хората от сектора се афишират против огромния брой наредби и условия, които съгласно тях основават корупционна среда.

Пловдив

Само след няколко часа следва втората среща на представителите на сектора на хотелиерите и ресторантьорите в Пловдив, на която да бъде препотвърдена тяхната протестна подготвеност. 36 районни организации на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация потвърдиха своята подготвеност за алегоричен митинг най-много против наредбата, която регламентира активността им. Също по този начин те упорстват и за понижаване на данъчната ставка и за осветление на сивия бранш.
Еньо Енев, ръководител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в Пловдив: Протестът назря още през 2019 година - цените порастват, покупателната дарба на хората понижава, ограниченията, които подхваща страната по инспекциите на заведението, порастват и условията се трансформират, а и новата разпоредба 18 беше похлупак на всичко от горната страна.
Според него недоволството на хората е нещо обикновено и се е очаквало да се случи. " В цяла България сътрудниците показват недоволството си и се приготвят първо за алегорични, а след това и за ефикасни протестни дейности ", добави той.

Еньо Енев сподели още, че техният проблем не е сивият бранш, тъй като са основатели за излизане напълно на ярко, да няма сив бранш, по тази причина желаят ДДС-то да бъде за всички обекти. " По-скоро проблемите идват оттова, че ДДС-то е високо. Държавата би трябвало да го понижи, по този метод комерсиалните ни заведения, освен хотели и заведения за хранене, тук става въпрос и за дребния и междинния бизнес, всички, които са свързани директно или индиректно с туристическата промишленост, са обречени, в случай че ДДС-то остане в този си размер ", безапелационен беше той.

 Ресторантьори и хотелиери стартират митинг до края на седмицата Ресторантьори и хотелиери стартират митинг до края на седмицата
Ресторантьори и хотелиери оповестиха, че в края на седмицата стартират митинг с искане за понижаване на Данък добавена стойност до 5% за хотелите и заведенията за публично...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР