От днес на единния телефонен номер на социалното министерство 0800

...
От днес на единния телефонен номер на социалното министерство 0800
Коментари Харесай

Единният номер 0800 88 001 ще предоставя и психологическа подкрепа

От през днешния ден на единния телефонен номер на общественото министерство 0800 88 001 ще се дават и психически съвещания за възрастните, които имат потребност поради изолацията поради ковид, заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева пред Би Ти Ви.

Доброволци - психолози и студенти по логика на психиката и обществена педагогика от Софийския университет " Св. Климент Охрдиски ", ще съветват нуждаещите се възрастни или хора с увреждания всеки ден от 9 ч. до 17 ч. до края на изключителното състояние, прецизира общественото министерство. Единната телефонна линия е безвъзмездна.

На нея ще продължи да се дава и настояща информация за въведените ограничения в обществената сфера до края на изключителното състояние, както и по тематики, свързани с организацията на работа, правата на работещите, даването на обществени помощи и други

В поддръжка на фамилиите и децата продължава да бъде и националната телефонна линия към Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) - тел. 116 111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог. От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за социална поддръжка, детските центрове и центровете за обществена рехабилитация и интеграция също са в подготвеност да съветват потребителите на услугите и техните фамилии се по телефон, скайп или вайбър.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (882)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР