От днес Министерството на здравеопазването пуска в обръщение постепенно един

...
От днес Министерството на здравеопазването пуска в обръщение постепенно един
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: МЗ пуска безплатни антигенни тестове за COVID-19

От през днешния ден Министерството на здравеопазването пуска в послание последователно един огромен запас от безвъзмездни антигенни проби, хората да могат свободно да се тестват. Това сподели пред бТВ служебният здравен министър Асен Меджидиев.

От на следващия ден даваме опция на хората всеобщо където пожелаят да се имунизират. Досега беше допустимо единствено при обкщопрактикуващите лекари. От понеделник се пуска електронно направление на общопрактикуващите лекари за безвъзмездни проби и те да насочват хората.

Той добави, че също по този начин във всички РЗИ-та хората ще могат гратис да си вършат проби без направление. От на следващия ден мобилни екипи доктор и здравна сестра ще посещават труднодостъпните райони, където желаят хората да се тестват и да се имунизират, сподели още здравният министър. Корекциите в заповедите за Коронавирус ограниченията ще се нанасят ежеседмично, заяви Меджидиев. Ако това плато тръгне низходящо, обмисля се да бъдат понижени дните на карантината, изключително за имунизираните хора – да бъде 5 или 7 дни, след което да бъдат освободени от изолираност. За неимунизираните мислим да я понижим на 7 дни, като се вършат два поредни антигенни теста и в случай че пробата покаже, че са негативни, могат да бъдат освободени от изолираност и карантина, изясни здравният министър. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР