От днес Българска народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна

...
От днес Българска народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна
Коментари Харесай

БНБ пуска възпоменателна монета „150 години от рождението на Гоце Делчев“

От през днешния ден Българска национална банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тематика „ 150 години от рождението на Гоце Делчев “. Номиналът ѝ е 10 лв., а продажната цена - 108 лв.. На лицевата страна на монетата са изобразени: емблемата на Българска народна банка с годината „ 1879 “ върху лентата; в полукръг горе надпис „ БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА “, а долу номиналната стойност „ 10 ЛЕВА “ и годината на емисията „ 2022 “.  На противоположната страна на монетата има изображение на Гоце Делчев; в профил надпис „ 150 ГОДИНИ “, а от горната страна в полукръг „ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ “.

От през днешния ден до 19 януари, в това число, всеки  ще може да закупи до два броя от тази монета, след което няма да има ограничавания, прецизират от Българска народна банка. Възпоменателната монета е разполагаем на касите на Българска народна банка, в това число и в касовия център, както и в някои търговски банки.

Поради засиления интерес Българската национална банка  ще разгласява всеки първи работен ден от месеца данни за наличностите от български банкноти, предопределени за продажба на касите на Българска народна банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР