От днес Англия навлиза във втората фаза на облекчаване на

...
От днес Англия навлиза във втората фаза на облекчаване на
Коментари Харесай

Англия започва втората фаза на облекчаване на Covid мерките

От през днешния ден Англия навлиза във втората фаза на облекчение на Covid ограниченията, според „ пътната карта “ на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна. Това става откакто от националната статистика оповестиха, че близо 40 милиона британци са имунизирани, 7,5 милиона от които са получили и втора доза.

От през днешния ден пъбовете и заведенията за хранене ще сервират храна и алкохол навън без вечерен час. Отварят порти фризьорските салони, фитнес залите, тематичните паркове, библиотеките и публичните центрове.

Членовете на едно домакинство могат да отидат на отмора в Англия, в случай че са настанени независимо. На сватби ще могат да участват до 15 души.

Обитателите на домовете за обществени грижи ще могат да одобряват до двама гости.

Ще отворят всички второстепенни магазини.

Отделните елементи на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, имат лична политика във връзка с пандемията.

Следващата фаза на облекчение на ограниченията отвън Англия се чакат след към две седмици. В Уелс обаче от през днешния ден също ще отворят второстепенните магазини.

Междувременно бе обявено, че четири дни подред рекорден брой от по над 400 000 британци са получили втора доза ваксина.

Премиерът Борис Джонсън приветства обстоятелството, че към този момент близо 7,5 милиона души са изцяло имунизирани. Над 32 милиона са с първа доза.

За последното денонощие има 28 жертви, което е най-ниската численост от 14 септември насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР