От дигиталната банка Revolut обявиха, че новия им продукт, наречен

...
От дигиталната банка Revolut обявиха, че новия им продукт, наречен
Коментари Харесай

Revolut пуска нов вид продукт за плащане в цяла Европа

От цифровата банка Revolut оповестиха, че новия им артикул, наименуван Pay Later ( " Плащане по-късно " ), ще бъде първият BNPL артикул в Ирландия, а по-късно и в цяла Европа, който употребява утвърден кредитен предел с доклад на достъпността.

Освен това клиентите ще вземат решение сами по кое време употребяват услугата " Плащане по-късно ", вместо да бъдат лимитирани до избрани търговски партньорства.
 Revolut получи цялостен банков лиценз от ЕЦБ
Revolut получи цялостен банков лиценз от ЕЦБ

Почти €400 млн. са депозитите, а раздадените заеми доближават €12 млн.

Към днешна дата 1,9 милиона души имат акаунт в Revolut единствено в Ирландия, където в началото ще бъде въведена услугата Pay Later. След това банката ще се опита да предложи продукта си и на останалите европейски пазари от края на 2022 година. към този момент се знае, че първите след Ирландия, които ще получат достъп до услугата, са Полша и Румъния.

Повече за услугата

Клиентите ще могат да употребяват Pay Later за покупки до най-много 499 евро и да разпределят разноските за покупка на три месечни вноски, като първата вноска ще се заплаща авансово от клиента сега на покупката, последвана от две месечни вноски.

Такса от 1,65% за покупка също се изплаща като част от последните две вноски. След като ревизира достъпността на клиентите, като се свърже със съществуващите банкови сметки на клиентите посредством отвореното банкиране, Revolut прави оценка пригодността на клиента за Pay Later. За разлика от други снабдители на BNPL, Revolut утвърждава кредитния предел преди транзакцията, вместо да предлага способ на заплащане на вноски на мястото на продажба.
 Revolut пуска кредитни карти в най-голямата стопанска система
Revolut пуска кредитни карти в най-голямата стопанска система

Британската компания продължава експанзията си

Интегрирани в приложението, откакто бъдат утвърдени, потребителите на Revolut могат да задействат Pay Later, когато изберат и прегледат салдото си за заплащане по-късно в секцията Карти.

Клиентите на цифровата банка също по този начин могат да погасяват вноски предварително, без спомагателни такси.

" Pay Later е вълнуваща и бързо разрастваща се област на персоналните финанси и потребителските разноски и ние сме разчувствани да прибавим клиентите на Revolut към това финансово суперприложение. То дава независимост, като предизвиква хората да заплащат в границите на два месеца, вместо да изискват овърдрафти и кредитни карти ", съобщи Джо Хенеган - основен изпълнителен шеф на Revolut Europe.

След като получи лиценз от централната банка на Литва преди години, от зимата на 2021 година Revolut проработи като банка и в България по линия на единния паспорт в Европейски Съюз и е записана в Българската национална банка.

От 1 юли тази година цифровата банка ще даде депозитна услуга на клиентите си в България.

Cтapтъпът бe ocнoвaн пpeз 2015 година и вeчe имa нaд 16 млн. ĸлиeнти, ĸoитo пoлзвaт ycлyгитe ѝ — вĸлючитeлнo тъpгoвия нa aĸции и ĸpиптoвaлyти. Πpeз юли м.г. ĸoмпaниятa нaбpa $800 млн. пpи oцeнĸa oт $33 милиарда.
 Revolut пуска депозити в България през 2022 година
Revolut пуска депозити в България през 2022 година

Все още не са оповестени изискванията по новия продукт
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР