От деца знаем - чаша мляко = на калций =

...
От деца знаем - чаша мляко = на калций =
Коментари Харесай

5 храни с изненадващо високо съдържание на калций

От деца знаем - чаша мляко = на калций = на здрави кости. Всъщност калцият не се съдържа в огромни количества единствено в млечните артикули и не е добър единствено за костите. Този детайл е виновен за естественото действие на сърдечно-съдовата и нервната системи. Недостигът му води до появяването на остеопороза /костите стават порести и чупливи/, сърдечни проблеми и неврози, предадде БГНЕС.
Тялото не може да създава калций независимо, затова минералът би трябвало да се набира напълно с храната. Най-много калций, несъмнено, има в киселото мляко, изварата, млякото и кефирът, само че не всеки може да ги употребява всекидневно. Ето лист с 5 храни с високо наличие на калций:

Семена
Семената на доста растения са пълноценна суперхрана, която макар дребния си размер носи доста хранителни субстанции. Рекордьорите за калций са семената от чия, мак и сусам. Освен калций, чията съдържа омега-3 мастни киселини, до момента в който сусамовите семена съдържат мед, желязо и манган.

Сирене
Сиренето е превъзходен източник на калций. Твърдите сирена съдържат по-голямо количество от него от меките. Рекордьорът е пармезанът, като една порция от това твърдо сирене обезпечава към 40% от дневния банкет на калций. Важно е да запомните, че в допълнение към питателните субстанции, сиренето е доста мазно. Колкото и вкусно да е, не прекалявайте и се уверете, че този артикул се вписва в дневния ви банкет на калории.

Фасул и леща
Фасулът и лещата имат висок % растителни протеини, фибри, желязо, цинк, магнезий, калий и разнообразни витамини. Освен това те съдържат впечатляващо количество калций. Сред всички типове фасул белият е рекордьорът по количества калций. Редовната консумация на фасул може да помогне за понижаване на риска от сърдечни болести и да понижи равнищата на „ неприятния холестерол “.

Бадеми
Време е да се напишат книги за изгодите от бадемите, тъй като за следващ път е отличник в нашия лист със наложителни здравословни храни. Няколко ядки могат да обезпечат 10% от нужния дневен банкет на калций. Освен това бадемите са потребни за сърцето, мозъка и кожата и предотвратяват забавянето на метаболизма.

Листни зе​ленчуци
Някои листни зеленчуци са необикновено здравословни и съдържат огромни количества калций, дружно с други минерали. Повече калций се съдържа в спанака. Добавете спанак в ежедневното си меню и няма да имате дефицит на скъпия минерал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР